Ob 202. obletnici nastanka Kranjske hranilnice odkrili spominsko obeležje

Ministrstvo za kulturo, 7. november 2022 ― Leta 1880 je Kranjska hranilnica v središču Ljubljane zgradila stavbo, ki je danes sestavni del parlamentarnega poslopja. Slavnostni govorci ob odkritju spominskega obeležja Kranjski hranilnici pred parlamentarnim poslopjem, med njimi tudi ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko, so poudarili pomembnost takratnega in današnjega sodelovanja finančnega sektorja in kulture.

Ob 150. obletnici Plečnikovega rojstva v Berlinu mednarodni simpozij in razstava

Ministrstvo za kulturo, 7. november 2022 ― Ob 150. obletnici Plečnikovega rojstva je Slovenski kulturno-informacijski center v Berlinu (SKICA Berlin) v sodelovanju z Inštitutom za arhitekturo Tehniške univerze v Berlinu ter arhitektom in predsednikom Plečnikovega sklada Boštjanom Vugo organiziral mednarodni simpozij z naslovom Plečnik zdaj! Simpoziju je sledilo odprtje fotografske razstave češkega fotografa Adama Štěcha.

Razpisi Ustvarjalna Evropa

Motovila, 7. november 2022 ― Preverite aktualne razpise programa Ustvarjalna Evropa, vključno z razpisi za individualno mobilnost. Novembra pričakujemo objavo večine razpisov za leto 2023. Motovila (CED Slovenija) 29. novembra, 6. in 7. decembra organizira e-Info dan KULTURA/MEDIA. The post Razpisi Ustvarjalna Evropa appeared first on Motovila.

Aktualni razpisi Ustvarjalna Evropa

CED, 7. november 2022 ― Preverite aktualne razpise programa Ustvarjalna Evropa, vključno z razpisi za individualno mobilnost. Novembra in v začetku decembra pričakujemo objavo večine razpisov KULTURA / MEDIA / Medsektorski sklop za leto 2023. Besedila razpisov so dostopna na portalu Funding & tender opportunities. CED Slovenija 29. novembra organizira e-Info dan KULTURA, 6. decembra pa MEDIA info dan.

Arboretum Volčji Potok prejel priznanje vrtne odličnosti

Ministrstvo za kulturo, 7. november 2022 ― Svetovna zveza društev ljubiteljev vrtnic je 3. novembra podelila Arboretumu Volčji Potok priznanje vrtne odličnosti (angleško WFRS Award of Garden Excellence). Prejmejo ga rožni vrtovi z najboljšim vzdrževanjem in predstavitvijo vrtnic. S tem priznanjem je Arboretum Volčji Potok vstopil v družbo najboljših rožnih vrtov na svetu. Doslej je to priznanje v Evropi prejelo 27 rozarijev. 

Ministrica dr. Asta Vrečko zaključila dvodnevni delovni obisk v Parizu

Ministrstvo za kulturo, 4. november 2022 ― Ministrica dr. Asta Vrečko je danes zaključila dvodnevni delovni obisk v Parizu. Na sedežu Unesca se je srečala z namestnikom generalne direktorice Unesca za kulturo Ernestom Renatom Ottonejem Ramirezom in direktorjem Unescovega centra za svetovno dediščino Lazarejem Eloundoujem Assomom ter odprla razstavo Družbeni prostori – Jože Plečnik v Ljubljani.

Ministrica dr. Asta Vrečko končala dvodnevni delovni obisk v Parizu

Ministrstvo za kulturo, 4. november 2022 ― Ministrica dr. Asta Vrečko je danes zaključila dvodnevni delovni obisk v Parizu. Na sedežu Unesca se je srečala z namestnikom generalne direktorice Unesca za kulturo Ernestom Renatom Ottonejem Ramirezom in direktorjem Unescovega centra za svetovno dediščino Lazarejem Eloundoujem Assomom ter odprla razstavo Družbeni prostori – Jože Plečnik v Ljubljani.

Projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2023 s prenovljenimi merili

Ministrstvo za kulturo, 4. november 2022 ― Ministrstvo za kulturo je objavilo Redni letni javni projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2023. Razpis prinaša prenovljena merila za ocenjevanje prijavljenih projektov za področje sofinanciranja programskih vsebin tiskanih medijev, radijskih in televizijskih programov ter spletnih medijev (področje A). Rok za prijavo je 5. december 2022.

Ministrica dr. Asta Vrečko podpisala pogodbe za obnove gradov v vrednosti več kot 3,6 milijona evrov

Ministrstvo za kulturo, 2. november 2022 ― Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se je danes mudila na regijskem obisku na Kozjanskem. V okviru obiska je z županoma in županjo občin Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek in Kozje podpisala pogodbe o sofinanciranju projektov obnove gradov v vrednosti več kot 3,6 milijona evrov. Gre za projekte, ki so vključeni v Načrt za okrevanje in odpornost (NOO).
še novic